Väggdekor Fönster Skogsparti med massa träd


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ljusstake Granny, Grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Vita sneaker med 7 cm höga sulor
Reflection ljusstake, 17 cm - mirror

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest 9789174691313 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Ljusstake Trä Rosa 10 cm
Ljusstake för antikljus

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Ljusslinga Cherry med 40 färgade LED och Batteridrift med TIMER

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Teddykompaniet, Diinglisar Wild, Buddy, Elefant

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Ljusstake Chub 6 cm - Rostrött/MässingStolsöverdragvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Sushi Maker - Sushi Matik
Ekelund DESIREE Löpare 35X140 CM

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Rowan fönsterlampa, Rosa

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Globen Lighting Pendel Linda Grå
Disktrashållare
LED-belysning infälld OSRAM Cabinet LED Panel 4058075126428 14 W Varmvit Vit

På tisdagen godkände ministerrådetUtomhusmarkbelysning Lågenergilampa Konstsmide Parma 75 W SvartStallykta 90 rak 37 cm - SvartVäggord/Väggdekor - Störst av allt är Kärleken den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor Välkommen hem till oss
3M Gas- och kombinationsfilter 6099 Filterklass/skyddsnivå: ABEK2P3 2 par

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKoppel/ handukshållare - 3 kroks Schäfer anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Babblarna Memo