WALTHER Stjärnformad dekoration i snygg design


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Grön plant No.8 30x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Hjärta Pappask - Dia. 11,5 - Kvist - 1 st
Dammborste Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDammsugarpåsar Electrolux Z 71 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dammsugarpåsar Nilfisk CDF 2010 standard
Dammsugarpåsar AEG Storlek 10

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Hjärta Geometri No.3 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Nilfisk GAD

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar Nilfisk Buddy 18Dammsugarpåsar Electrolux Ingenio Z 2570vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dammsugarpåsar Nilfisk New Line 8214
Dammsugarpåsar Miele S 500i-599i

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Miele Mediacair

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar Hoover Alpina SC250
Trafikskyltar - Furu - H: 7,5 cm - 24 st
Dammsugarpåsar Daewoo RC 106

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Hoover Sensotronic S 3128Dammsugarpåsar Voltage 2000WDammsugarpåsar Hoover Sensotronic S 3920 till 3936 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Miele 8790 P8 BLUE MOON
Dammsugarpåsar OBH Nordica 7240

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Vit Hourse 21x30cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Self Portrait, TINTORETTO, Jacopo,50x40cm