3D Puzzle -33 x 10 x 10 cm - Plywood - Krokodil


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hersilia Separating Romulus from Tatius,GUERCINO,50x50cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Hylla - stl. 50x40x6 cm - plywood
The Peace of Angers,Peter Paul Rubens,50x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenUnknow work 104,Anders Zorn,60x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Merry Christmas No.3 30x40cm
Therse Berard,Pierre Renoir,56x47cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Havet, 50x60 cm oljemålning

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Portrait of Eugenia Primavesi,Gustav Klimt,80x40cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Julgranskulor No.2 21x30cmUpphängen - 38 x 44 mm - 200 stvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
3D-dekoration i trä - Jugran - stl. 7,5x7,5 cm - 3 set
Poster - Smiley Tomteluva Reggae dreads 40x50cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Kuvert - C6 - Fukthäftande - Vit - 50 st

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Woman with a Straw Hat,Pierre Renoir,50.2x61cm
Spegel - Sexkantig - Kejsarträd - stl. 26x26 cm - 1 st
Rapha Maitre,Pierre Renoir,60x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetUnknown work,Claude Monet,60x50cmPoster - Mexikansk döskalle No.3 30x40cmStuffed Kalong,Vincent Van Gogh,41x79cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
La Grenouillere,Claude Monet,50x50cm
Pine Trees and Dandelions in the Garden of Saint-Paul,Vincent Va

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Flamingo Family 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Tomten och renen No.3 40x50cm