Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Acanthus 5350


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4983-4

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Walltastic Tapet My 1st JCB
SKHoop W's Mini Skirt Methyle Blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPaintpart Tapet Lantligt & Modernt 4930-4 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Paintpart Tapet Vallila Horisontti 5222-2
Dynafit M's Ultra Long Tights fluo gul

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Trellis Leaves 4009

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Walltastic Väggdekor Space Adventure

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Paintpart Tapet Rullasta 8 5216-4BoråsTapeter Tapet Jubileum Ingrid 5480vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Mammut W's Hiking Shorts merlot
BoråsTapeter Tapet A Vintage Book Patina 1659

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Craft M's Active Comfort Boxer Pants sw.blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. The North Face W's Litewave Ampere Shoes Dpgtrtrpypt/Melon Röd
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Brio Icons 6239
Fiona Tapet Living NW 491539

På tisdagen godkände ministerrådetVAUDE Taron Low AM Trefoil GrönFiona Tapet Royal Classic 481011Fiona Tapet Royal Classic 488046 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Kokatat UL Maximus PFD Röd
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Endless 6306

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBoråsTapeter Tapet Sense of Silence Dream 6318 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Selma 6731