Fiskars Kastrull 16cm/1,5l Alu Handy


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
2 st XL disktrasor GOTS certifierade eko bomull 30 x 35 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Bordsduk Svart/Orange Randig
Palmträd Drinkpinnar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPapperstallrikar Oktoberfest Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Champagneglas av Plast Limegröna
Save & Pour Barflaska

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
DELTACO grenuttag 8xCEE 7/4 uttag, 1xCEE 7/7, 3m kabel, vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
NORDIC HOME CULTURE personvåg i härdat glas, halkskydd, max 150k

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pappersassietter LimegrönaNeonskylt Belystvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
OBH Nordica Brödrost Manhattan Steel 4 (51052268)
Björntrofé Kapsylöppnare

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Ledslinga med Timer Röd

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Papperstallrik Blomster
Flaskpropp med LED
Popcornbägare Svarta Randiga

På tisdagen godkände ministerrådetMetalltavla Marilyn MonroeIron Man KakburkCitronpress den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Bordstabletter & Glasunderlägg Tomte
Iskuber Kaktus

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFinal Touch Döskallekaraff anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Koala Vinset Guld