Benjamin Örngott Hjärta


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
SEA Blomma vas, vit 13 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Patrik Örngott Hjärta
Skrivbok Bohuslän

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenArts in Stone Till en speciell person -Presentpåsar vid köp Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dammsugarpåsar AEG Vampyrino S
vidaXL Rep 100% Jute 10 mm 100 m

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Svarta Ägg i Kartong 12 st - Silkesmatt yta

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Electrolux ZEG 300 Ergospace Grön

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar Andersson VMC 2.3vidaXL Konsolbord vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ihopfällbart partytält 3x3 m röd
BLOMMA PÅ KLÄMMA CLIPS (75259)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Rund handduks hängare

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL 4 Kuddöverdrag i bomull gröna 80 x 80 cm
Sidomarkis aluminium 180 x 300 cm beige
Karta över Sandarne, Hälsingland

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Ryggburen lövblås 42,7 cc bensin 900 m³/hKarta över Karlskrona, BlekingeSkoskåp Irene svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Karta över Oskarshamn, Småland
vidaXL Svävande hylla glas 40x10 cm 8 mm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster saxofon och flygel, 50x70 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Beauty isn't about... Spegeldekor