Vego på 30 minuter 9789174247428


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julskydd till vinflaska!

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
40 st Airam LED 5,5W/ 470 lumen E14 C35 KY
Väggdekor Blåbärspaj

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSkärskydd (3st) - skydd mot kniv - köksrödskap - fingerskydd Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - I love Ice Cream No.7 40x50cm
Poster - Glassar No.3 40x50cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Marmor palmblad 70x100cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Marmor palmblad 30x40cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Flamingo Shine no.1 40x50cm6 söta samlaraskar i plåt med Audrey Hepburn-motivvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggdekor/Väggord It takes hands to buil
Poster - But first coffee No.17 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Man And Women 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 500 st Fraktetikett 2st på A4-ark med kvittodel, laser, STE
Poster - Jul ren No.1 21x30cm
Lykta smide svart Höjd 42 cm

På tisdagen godkände ministerrådetLjuslykta Metall rosa guld 14cmPoster - Grön växt Maspalomas No.3 50x70cmPoster - Small moments Big memories No.6 30x40cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Två vaser av glas som en manskropp och en kvinnokropp
Poster - Blå Fjäder 21x30cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - I´m sorry No.7 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Röd Rose rosa 40x50cm