Hanna Örngott Hjärta


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster abstrakt illustration, 50x70 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Kerbl Elgrind ecogate 9 m 441866
Distress Marker Penna - Spun Sugar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster Bokstäver Format, 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mesholk med zinktak - stl. 13,5x11x19 cm - Furu
Poster Isberg, 50c70 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Napoleon auf dem Schlachtfeld von,Antoine-Jean Gros,60x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Equestrian Portrait of Mariana of Neuburg,Luca Giordano,81x61cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster New York kväll, 50x70 cmPoster natt bild Usa, 50x70 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL Barstol äkta läder teak fyrkantig
poster rekord fisk på bil, 21x30 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Fiskars Skärschablon - Oval

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster Svenska regenter Format 100x125cm
144 stTOMTAR SOM LYSER. (24102)
968,959,964 Bord + 2 Stolar med svart Pu sits/ 2550:-

På tisdagen godkände ministerrådetPoster urverk, 50x50 cmPoster Färgstänk format, 70x100cmPoster Rusted cars along RT 66, 100x150cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster Vintage race cars Format 70x100cm
Baby duschkeps/badkeps/vattenskydd

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLord Nelson, Sweden, Bäddset anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Samsung VCC 7290H3R